EtkinliklerGündem

Turist Dostu Taksici Eğitimleri Devam Ediyor

Turizm Bakanlığı desteğiyle hayata geçirilen ‘Turist Dostu Taksici’ projesi kapsamında İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı taksicilerinin ardından tarihi yarımada bölgesinde çalışan taksicilere eğitim başladı. Programa Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy katıldı.

Üç gün süren eğitimlerin ilk günkü konuşmacısı ise tarihçi-yazar Saffet Emre Tonguç oldu.Programın açılışında konuşan Bakan Ersoy, “Sizler direkt olmasa da indirekt paydaşlar arasında birinci sırada yer alıyorsunuz. Bu bağlamda hem sizin haklarınıza karşı bir takım mağduriyetler oluştu hem de sizin içindeki bazı sorumsuz çalışanlardan dolayı turizm sektörü de bazı mağduriyetler yaşadı. Devlet müdahale etmek zorunda kaldı” dedi.

“BİN 700 TAKSİCİYE EĞİTİM VERİLDİ”

Turizmdeki önemi nedeniyle eğitim çalışmaları yaptıklarını ifade eden Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü;

*Bu bağlamda ilk altı ayda 5 bin ikinci altı ayda 10 bine çıkacak sayıda taksicinin eğitimi planlanıyor. İlk çalışmayı İstanbul Havalimanı ile yaptık. Tam katılımla bin 700 taksiciye eğitim verildi.

*Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan gelen taleple 900’e yakın taksici eğitim aldı. Bu iki nokta turistle ilk teması yapan noktalar.

* 750 civarında taksici hedefleniyor. Üç günlük eğitimde bu sayıyı yakalarız inşallah.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu da konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

*Biz İstanbul’da günlük 1 milyon yolcu taşıyoruz. 17 bin 395 tane ticari taksimiz var. Araçlarla ve çalışanlarla beraber yaklaşık 52 bin kişi İstanbul halkına hizmet ediyoruz.

*Turizm olmazsa olmazımız. Dünyadan İstanbul’a Türkiye’ye ilk gelen kişi polisimiz ilk önce pasaporttaki emniyet mensupları ile karşılaşıyor. Daha sonra taksici ile muhatap oluyor.

*Turistle ilk karşıladığımız zaman bir tebessüm, bir güler yüz ülkenin imajını değiştiriyor. Eğer biz kötü olursak Türkiye’ye ilk açılan pencerede kötü bir imajla karşı karşıya kalırız.

Tebessüm ve İletişim Çok Önemli”

Açılış töreninde katılımcılara hitap eden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul’un dünyanın en çok gezilmek istenen şehirlerinden biri olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasına şehirde bulunan taksi ve taksi dolmuşların günde 1 milyon 419 bin yolcu taşıdığını vurgulayarak devam etti.

Her şey bu ülkeye ilk gelindiği andan itibaren ‘hoş geldiniz’ cümlesi ve kalpten göze yansıyan o güzel gülümsemeye bağlı. Pasaport işlemlerini yapan polisimizden sonra turisti kapıdan çıktığı andan itibaren ilk gideceği yere kim götürüyor ise onun tebessüm ve iletişimi çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada duyarlılığıyla öne çıkan taksicilerin gördüğü sevgi ve böylece kamuoyunda oluşan pozitif algıyı önemsediğini belirten Vali Yerlikaya, “Bu zaman diliminde böyle bir iyilik ve jest yaparak milyarlarca yatırımdan çok daha önemli olan bir algı, bir iyilik zinciri oluşturuyorsunuz, buna çok ihtiyacımız var” ifadelerine yer verdi. Taksicilerin birer turizm elçisi olduğuna değinen Vali Yerlikaya, bu bilinçle hareket etmenin hem ekonomiye hem de olumlu algıya katkı sağlayacağının altını çizerek bu anlamda “Turist Dostu Taksici” eğitimlerinin önemini vurguladı.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Malesef bizim sektörde kalite düşürülmüştür ve bunun tek sorumlusu geçmiş yönetimlerdir ve bunu bilinçli bir şekilde yapmışlardır taksicinin kazancını azaltarak zamanında taksimetre ücretine zam vermeyerek bizi Uber ve benzeri uygulamalara yem etmeye çalışmışlardır hatta Uber bile ilk başlarda taksimetre ücretnde yolcu taşırken daha fazla dayanamamış kendi ücretlerine bizim üstümüze iki defa zam yapmıştır ,bizde ise para kazanamayan düzgün diye tarif edebileceğimiz bir çok şöför arkadaşımız asgari ücretle başka sektörlere geçmişlerdir buna defalarca şahit oldum velhasıl sayın bakanımız samimi olsa bile korsanı bitirmeden takside kaliteyi arttırmak biraz zordur korsanlardan artan 13 liralık işleri taşıyacağız diye (inanmayan İBB’nin verilerine baksın) yok eğitim yok şu belge yok bu belge istemek biraz haksızlıktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı

Reklam Engelleyicisi Kullanıyorsunuz

Lütfen reklam engelleyici eklentiyi devre dışı bırakıp sayfayı tekrar yenileyin