GündemRöportaj

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı – FEVZİ APAYDIN

Taksiciliği mesleği olmayanların mesleği olmaktan çıkarmak istiyoruz.

 Başkan Fevzi Apaydın ile yaptığımız uzun söyleşide Şoförlerin 81 ilde bağlı bulundukları odalara kayıt olmalarından tutun  Korsan taksiciliğin çeşitlerine kadar bir çok konuda konuştuk. Biz İstanbul taksicileri olarak her ne kadar İstanbul özelinde sorular sorsak da Başkan Planladıkları yeni çalışmaların 81 il genelinde yapılacağını söyledi.

Türkiye genelinde Ticari taşımacılık yapan bütün şoförlere yönelik yapılan Şoför kartı çalışması yalnızca Taksi şoförlerini değil Otobüs şoförleri,Minibüs şoförleri,Kamyon şoförleri,Servis şoförleri gibi Ticari taşımacılık yapan bütün şoförleri kapsıyor. İlgili Bakanlıklarla bu konu hakkında toplantılar yapıldığını bu çalışmaya son hali verildikten sonra meclise gelebileceğini söyledi. Şoför Kartı dışında Şoförlerin bağlı bulundukları odalarda ayrı bir sicil kaydı altında kayıt edileceklerini ve odalara kayıt olan şoförlerden bir ücret alınmayacağını söyledi.

Araç kiralaması yapan şirketlerin şoförlü araç kiralama adı altında Türkiye’nin her yerinde korsan taksicilik yaptıklarını, Korsan taksiciliğin her türlüsüne karşı bakanlıklar nezdinde devamlı görüşmeler yaptıklarını anlatan Başkan şunları söyledi ; Bakanlıklar bizim alanlarımızla ilgili kanunlar çıkarırken bazen bizim görüşümüz alınmıyor biz ancak resmi gazetede yayınlandıktan sonra haberimiz oluyor ve bunları düzeltmek zaman alıyor dedi.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı

Reklam Engelleyicisi Kullanıyorsunuz

Lütfen reklam engelleyici eklentiyi devre dışı bırakıp sayfayı tekrar yenileyin