Yazarlar

İstanbul Trafiğinde Taksicilik

Gürkan OSTA

Eski  yıllarda Trafiksiz  İstanbul da yapılan  taksiciliğin Kolaylığı güvenirliği ve kaliteli şöförlerle yapıldığını kimse saklayamaz.

İstanbulun eskilere göre nüfüsu gün geçtikçe artarken, önlenemez göç ve eskiden beri yıllardır İstanbul içinde. İlçeleri birbirine bağlayan taşıt yollarının hep aynılığı  yıl 2020 olmuşken trafik zorluğu daha çok yoğunlaşmaya başlamıştır.

Peki bu  trafik ile taksiciliğin ne gibi bir bağlantısı olabilir dersiniz. Heleki İstanbul’da taksicilik dendimi, insanların  ben bu işi yapmam, ben deli olurum, ben yapmam dedikleri çoktur.

İşte İstanbul’da taksi yolcuları TAKSİYİ tercih sebebi daha erken daha rahat gidebilmeleri için tercih ederler. Fakat bu artık çok zor oluyor.

Neden mi?  

Aşırı trafik içerisinde kaybedilen zaman karşılığında kazançta kayıpların oluşması, insan doğası gereği taksici üzerinde oluşan stres yüzünden etki-tepki refleksine dönüşerek, istenmese dahi zaman zaman sinir harbi yaşanmasına sebep oluyor. Buda gayri ihtiyari olarak müşteriye yansıtılabiliyor.

İstanbul da en büyük sıkıntının anayol kenarlarındaki binalar avmler  yolların huni biçimde ilerlerde daralması çarpık yapılaşma ve otapark yetersizliği, otobüs duraklarını kapasitesi fazlası otobüslerin

Durarak yolcu indirip bindirmesi trafiğin başlıca zor etkileyicileridir. Bu şartlarda bir ailede 2.3 aracın olması, servisleri olan firmaların hariçten kendi bünyesinde belirli kişlere tek başına araç temin etmesi, filo araç kiralamalarının çoğalması yüzölçümlü sınırlı olan bu İstanbul da trafiğin başlıca temelleri içinde sayılabilir.

Taksi ye gelince kalite beklenilen bu meslekte. Bir örnek vermek gerekirse sıkışık trafikte bir yere gidememenin en temel stresini yaşarken İstanbulda  trafiğin en yoğun saatlerinde de yolcunun bir yere gitmesi doğal olarak zor oluyor. İstanbuldan sorumlu kişilerin masa başında çözülemeyeceği ve sahada olanlardan trafik konusunda nerelerde sıkışıklık var nerelerin düzelmesi gerekir. Diye önce bu istanbulda dolanan sahada olan İNSANLARDAN  fikirler ve projeler alınmalı.

KISACA taksiciliğin en düzgün yapılabilmesinin en başlıca temeli trafiktir. Bizde bu düşüncelerimizin bir yerlerde ses getireceğine inancımızı kaybetmeden bizide bu zorlu şartlarda anlayabilen yolcularımıza daha hızlı, kaliteli ve kazançlı bir trafiği akışkan TAKSİCİLERE gerek emniyet şerit geçişleri gerekse yol üstünlüğünü biraz daha  esnek olacak şartların oluşması temennisiyle

TRAFİKSİZ İSTANBUL. HERYERDE TAKSİ BUL DİYORUZ

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı

Reklam Engelleyicisi Kullanıyorsunuz

Lütfen reklam engelleyici eklentiyi devre dışı bırakıp sayfayı tekrar yenileyin